295  regisztrált felhasználó
6729  feltöltött kép
59029  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Bemosakodó
picture

Bemosakodó

picture

Madár

picture

Darazsak és Madarak

picture

Műhelyben

picture

-

picture

Boncterem

picture

Már nem csöng

picture

Gruppen a gyerekosztályon

picture

Boncmester

picture

Cím nélkül

picture

The Hospital Zombie Project

picture

Az utolsó látogató

picture

Műtőlámpa

picture

Bemosakodó (régi)

picture

Kapcsolótábla

picture

Nincs cím

picture

Köldök

picture

Harctéri Híradó

picture

Hiba II

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.02.28 12:58:25
Marha jó! Különösen a mosdó rozsdafoltja dobja föl a "kórházzöldet". Most sikerült pontozni.
7 pont
2005.02.28 13:28:22
kolaloka! miert teszik neked ez a kep ennyire? szeretnem, ha leirnad, mert ugye hozzaszolasodbol nem derul ki es engem erdekelne. nem szeretnek en akadekoskodni...csak valahogy nekem egyaltalan nem adjak vissza ezek a korhazas kepek egy elhagyott korhaz hangulatat. (az most itt mindegy is, hogy ezt a kepet egy elhagyott tejcsarnokban is csinalhatta volna az alkoto.) Mert azt en elhiszem, hogy egy ilyen hely komoly hatassal lehet az emberre, csakhogy a kepeket nezve nem hallom az ujszolottek sirasat, sem egy feszult orvos utasitasait egy mutet kozben. valahogy hianyzik a kepekbol az az elet, ami mar nincs....es enelkul ezek csak ures kepek egy ures epuletrol.
2005.02.28 13:31:01
ja, azt elfelejtettem, hogy erzesem szerint az alkoto itt nem a "korhazzoldet" szerette volna feldobni a "mosdo rozsdafoltjaval"...vagy tevednek?
2005.02.28 14:08:37
Kedves petyi!

1. Neked mi hiányzik a képekből? Ha tudsz, írj konkrét válaszokat! Ezen a helyen üresség és pusztulás van, ezért fényképezek ürességet és pusztulást.
2. Addig rendezgettem, amíg azt nem gondoltam, hogy tetszik. Nem gondoltam arra, hogy a korhazzoldet feldobom a mosdo rozsdafoltjaval, de nem is véletlen.
2005.02.28 14:20:10
Valahogy mégis mindig sikerül akadékoskodnod. Ahogy Márk írta, az elhagyott kórházban kevesen várják az újszülöttek sírását, csak hogy én is kereshessem a csomót a kákán.

Ebben a képben az tetszik, ami az összes többiben:
- mint téma: a végtelenül lepusztult kórházban (voltam szinte minden helyiségben) alig van egy épkézláb tárgy, viszont mégis minden emberekről mesél. A valaha itt dolgozó orvosokról, nővérekről, és az idejáró betegekről. Betekintést nyerek oda, ahol szinte sohasem voltam úgy, hogy az eszemet már tudtam (nem belekötni), sőt, olyan helyekre, ahova betegként soha nem is fogok bejutni. Kicsit olyan ez, mint Pompei vagy Herculanum: halott az egész, hiányzik a java (ott szétlopták a műkincseket - itt is igyekeznek), és mégis nagyon sokat meg lehet tudni a munkakörülményekről, az épületekről, eszközökről. Folyt. köv.
2005.02.28 14:22:59
Mark: igen...en azt tudom, hogy ezen a helyen uresseg es pusztulas van, de ha csak ennyit adsz vissza a kepekkel, az nagyon keves...mert ha csak annyit mutatsz meg, hogy egy elhagyott korhaz nem tobb, mint egy elhagyott korhaz es meg csak nem is utalsz arra, hogy itt valamikor elet volt, akkor ezen kepek pusztan "dokumentumok". elhagyott epuletet szinte barhol talalni. en is tudnek szazat...de minek? mindenki latott mar, mindenki tudja, hogy egy elhagyott epulet el van hagyva. ezt nem kell megmutatni. ellenben ha ebben az elhagyott epuletben egy elettel teli epuletet mutatsz meg - amilyen regen volt...ugy a kep nezoje is erezhetne valamit abbol, ami meg abban az epuletben a regi eletbol maradt. ...es ha nem maradt semmi? akkor meg teljesen mindegy, hogy korhazban fotozol...akarhol mashol is keszithetned a kepeket, akkor is csak egyszeru kepek lesznek a pusztulasrol...es e pusztulas ilyen direkt es erzelemmentes abrazolasa nem nyujt elmenyt, minden nap talakozik vele az ember...en is.
2005.02.28 14:26:21
konkret hianyt nem tudok mondani, mert nem voltam ott es a kepeket te keszited es nem en....en csak azt tudom leirni, mit valtanak ki belolem a kepek vagy nem valtanak ki semmit. te vagy a fotos! az eszkozoket neked kell megtalalnod. en csak egy nezo vagyok...en a hatast varom! ...es itt elmarad.
2005.02.28 14:30:10
- mint megvalósítás: ebből a sivár anyagból Márk újat alkot. Átrendezi, fényekkel és árnyakkal életet visz bele, mindennek jelentőséget ad. (lehet, hogy belemagyarázásnak tűnik, de a véleményemre voltál kiváncsi) Nem olyat, amilyen volt, mert soxor teljesen természetellenes a megvilágítás, de annak célja van. Az egész valahogy nagyon szép lesz, ráadásul egységes stílusban készülnek. A romlás virágai. Lehet, hogy nálam nem úgy érik el céljukat a képek, ahogy Márk elképzeli, mert elsősorban nem a sivárságot és a pusztulást érzékelem, hanem egy furcsa keverékét az elmúlásnak, a szépségnek és a kórházi életnek, munkának.

A "rozsdával földobott kórházzöldet" pedig azért emeltem ki, mert vörösbarna nélkül komorabb, nyomasztóbb lenne a kép, így viszont van ellenpont.

Uff.
2005.02.28 14:32:23
kolaloka: ertelek en, nade keremszepen! ne kelljen mar nekem elmennem abba a korhazba ahhoz, hogy a kepek beszedesek legyenek szamomra is es erzeseket, hatast valtsanak ki... en elhiszem, hogy ez a hely olyan, ami nagy hatassal tud lenni az emberre, mint ahogy irtam is mar...es te is ezt irod. csakhogy en nem lattam a korhazat, en csak a kepeket latom. az edeskeves, ha csak annak nyujtanak valamit a kepek, aki lattak a helyet...szerintem Mark sem ezt szeretne. es nekem, mint egyszeru szemlelonek, unalmasak a kepek...
az azert megsem megy, hogy odairom a kepek ala, hogy "eloben am sokkal hatasosabb"...ha erre van szukseg, akkor kerem rosszak a kepek.
2005.02.28 14:39:54
kolaloka: oke, ertem...csak, hogy oszinte legyek a "pusztulas viragai"-val nem tudok mit kezdeni...ez egy olyan tema, ami mindenhol ott van. kisse unalmas azt viszont latnom, amit az eletben mar az eletben is unok es ezerszer lattam mar. sajnos szerintem ezek a kompoziciok nem ujkent nyilvanulnak meg...sem nem termeszetesek, sem nem termeszetesen termeszetellenesek...inkabb mesterkeltnek, beallitottnak tunnek, de ugy, ahogy az nem jo, ahogy komolytalanna valik tole az egesz alkotas. az emberekrol, a korhazrol pedig ezek a kepek nem meselnek.
2005.02.28 14:45:48
Mark: csak elolvastam ujra a hozzaszolasodat: "Ezen a helyen üresség és pusztulás van, ezért fényképezek ürességet és pusztulást." ....pontosan ez a baj, es ez nagyon nagy baj.
2005.02.28 14:47:17
Ízlések és pofonok. Amúgy nekem már akkor tetszettek, amikor még nem voltam ott, és akkor sem azt éreztem, mint Te. Érdekes módon sok helyen meglepődtem, hogy mennyire más élőben, mint a képekről ismert mesterséges világítással.
2005.02.28 14:47:50
Valahogy nem kerek...
2005.02.28 14:54:47
es kolaloka! "az elhagyott kórházban kevesen várják az újszülöttek sírását"
nem vagyok biztos abban, hogy ez igy van, de ha megis igy lenne, akkor talan meg nagyobb dolog lenne, ha megis sirnanak azok a csecsemok...
2005.02.28 14:59:17
Petyi! Altalaban egyet szoktam erteni a velemenyeiddel, de most nem erzem, meg a sok-sok hozzaszolasod elolvasasa utan sem, hogy mit kifogasolsz? Lehet, hogy en vagyok a buta...

Karoly
2005.02.28 15:00:46
Kedves petyi!
Mindenki véleményét meg szoktam hallgatni, a tieidre különösen figyelek, néhányat még meg is fogadok, de mindenkinek nem lehet megfelelni. A célom az, hogy a technikai tudásom, fantáziám és kreativitásom segítségével olyan képeket készítsek, amelyek NEKEM tetszenek, és NÉHÁNY embernek mondajanak valamit. Olyan képet nem akarok, és nem is lehet csinálni, ami mindenkinek jó. Az ugyanis semmilyen. Ha egy képem nekem tetszik, kevés ilyen van, és tíz emberből egynek mond valmait, akkor én már örülök. Ez a sorozat messze meghaladta ezt az arányt, az olyan emberek többségének tetszett, akinek adok a véleményére. A többi nem érdekel.
2005.02.28 15:04:30
Igen, most nekem is túl művi... majd reggel kifejtem, nincs időm most:-(
2005.02.28 15:19:11
...es itt megmerevedtek a frontok...
2005.02.28 15:54:51
Nem feltétlenül. Szerintem inkább elmentünk egymás mellett. Téged nem hoznak lázba ezek a képek, én meg nem akarom nagyon másként csinálni.
2005.02.28 16:16:31
...nincs is jogom beleszolni, hogy csinald, es eppen ezert nem kezdtem el ilyen marhasagokat irni, miszerint a lepcsore macska, meg tudomisen, mik voltak meg.... ellenben valahogy tenyleg nem erzem, hogy mit akarsz ezekkel a kepekkel, hiszen amire gondoltam, az latszolag nagyon tavol all az elkepzeleseidtol...
es erre az legfeljebb kitero valasz lehet, hogy "nehany embernek meg magadnak tetszen"...
ugyhogy a kitero valasz megvolt...most jo lenne egy igazi, mert nem nagyon nyugszom meg azzal, hogy engem nem hoznak lazba a kepek es elmegyunk egymas mellett...mert ha igy van, tudni szeretnem, hogy mi mellett megyek el, mit nem veszek eszre...csak en vagyok vak, vagy egyszeruen tul sokat vartam a tematol?
2005.02.28 16:24:15
Mire gondolsz?
1. Ottfelejtett személyes tárgyak? Vannak ilyen képek.
2. Lebegő szellemalakokkal benépesített, pusztuló kórtermek? Vannak és lesznek is.
3. Egy szép, de üres épület nyomasztó magányát különös fényekkel bemutató? Jelenleg ezek vannak többségben.
Ez három külön sorozat. Ki sem raknám őket egy kiállításon. Hacsak nem külön termekben.
Neked melyik változat tetszik?

Talán már Te is írtad valahol, hogy egy kép vagy mond valamit, vagy nem, de nem szabad magyarázni. Nem fogsz magyarázatot kiprovokálni belőlem! :-)) A de nekem tetszik nem kitérő válasz volt, ráadásul nagyon ritkán mondok ilyet, csak nem magyarázkodom.
2005.02.28 16:29:25
"tudni szeretnem, hogy mi mellett megyek el, mit nem veszek eszre...csak en vagyok vak, vagy egyszeruen tul sokat vartam a tematol?"
Nem tudom mennyit vártál a témától. Az élet általában tényleg egyszerű és nem szólnak akkorát a dolgok, mint a kereskedelmi tévékben, ahol csak felfújják a dolgokat.
Én nem szoktam sokat magyarázni egy képet. Vagy tetszik, vagy nem. Akár a sajátom, akár másé. Nlézd meg aklikk oldalt, menj el a linkeken, hátha ott megtalálod, amit vársz. Azok a képek sokmindenben mások, mint az enyémek, de nagyon tetszenek nekem.
2005.02.28 17:51:51
- a kettes ponttal kezdenem: a szellemalakokat kulon rossznak tartom. komolytalannak hat, amolyan jatszadozasnak tunik es ez nem tulzottan illik a helyhez es a temahoz...mint a zene...van olyan koncert, ahol kifejezetten feludito, ha a zeneszek trefalkoznak, de van ahol az egesznek elveszi a komolysagat es tonkreteszi a kivanatos hatast, amiert ugye elmentek az emberek a koncertre.
2005.02.28 17:53:39
- harmas pont: vilagitas: igen, azt en elhiszem, hogy nehez lehet igy bevilagitani termeket (en ehhez nem ertek...), de ebben a vilagitasban csak a munkat latom es azt nem, hogy mit emel ki a kepbol vagy mit ad hozza, nem erzem, hogy valamit kifejezne...ugy tunik, mintha a vilagitas csak onmagaert lenn...arrol nem is beszelve, hogy pontosan a mesterkelt kompoziciok es ezen vilagitas miatt elsosorban az latszik, hogy te ott vagy es dolgozol es nem az, hogy az epulet szep lenne vagy maganyos.
2005.02.28 17:54:32
es ha mar irtad: a kepeid szamomra nem kifejezetten nyomasztoak....inkabb tunnek furcsa kompozicioknak egy teljesen atlagos, ures epuletben...de ez nem ugy furcsa, ami megdobbento lenne, hanem inkabb - mint mondtam - mesterkelt, amit nem tudok osszeegyeztetni a hellyel. oke...a maganyt szeretned bemutatni...de azt miert? minden ember legelso gondolataiban maganyos egy elhagyott korhaz!!! a tiedben is, az enyemben is. a vilagitas pedig nem ad olyan plusszt a kepekhez, amitol a magany olyan magany lenne, amire senki sem szamit, ami barkit megdobbentene.
2005.02.28 17:56:42
- 1-es pont: igen...valoban vannak ilyenek, es az ottfelejtett szemelyes targyak mar kozelitenek ahhoz, amire gondolok, de onmagaban nem eleg...peldaul a "Gyere, menjünk játszani" cimu kepednel a ket gyerek a falon.....az mar mutat valamit...bar e kep valahogy tulsagosan nyitottnak tuni a kulvilagra...inkabb csak annyi gondolata tamad az embernek, hogy mindjart visszajonnek a munkasok es verik le a csempeket...es ez nem tul sok....ellenben nemikepp mas hangulatot sugarzo megvilagitassal vagy beallitassal ezen kep mar remekul erzekeltetne, hogy ott valamikor gyerekek fekudtek...es mar nincsenek ott!
"Az élet általában tényleg egyszeru és nem szólnak akkorát a dolgok, mint a kereskedelmi tévékben, ahol csak felfújják a dolgokat." - eleg rettenetes hasonlat, de mindenesetre megprobalom kihamozni a lenyeget....viszont ha tenyleg ilyen a felfogasod, mi a francnak probalsz alkotni? miert csinalsz kiallitast? mit akarsz megmutatni az embereknek? azt, hogy be tudsz vilagitani egy termet?
2005.02.28 18:23:48
Azért alkotok, hogy kifejezzek valamit. Ez a valami Neked kevés. Már bánom, hogy leírtam a magány szót, mert az olyan elcsépelt...
A tévés hasonlat értelme: Ma már mindenki elvárja, hogy ha két autó összekoccan, akkor robbanjon is. Nem akarok rátenni még egy lapáttal a mai világra, nem akarok megbotránkoztatni. Szeretem a klasszikus értékeket. Szeretek egy teret klasszikus alapokon, de ugyanakkor egyedül álló módon, újszerűen bevilágítani, mert az pluszt ad hozzá. Ezeknek a képeknek ez a lényege. Romos épületet én fényképezek így ezen a világon, azt mutatom meg, hogy én hogyan látom.
Nem akarom azt mondani, hogy az, amit csinálok úgy, ahogy van művészet, és a szokásos definíciót sem akarom előrángatni, hogy művész az, akit más művészek annak tartanak. Nálam mindkettő megvan. Valahol a kettő között. Nem a fióknak dolgozom, de nem is kizárólag a közönségnek.
2005.02.28 18:25:54
Vannak képek, amik nekem tetszenek, másoknak nem. Más alkotók képei között is vannak ilyenek. Rengeteg olyan képet láttam már, amiről mások áradoztak, én meg csak annyit éreztem: Na és? Neked ez ilyen. Fogadd el, hogy neked nem mond semmit ez a kép. Bár lehet, hogy nem is ezzel van bajod, hanem csak provokálsz.
2005.02.28 18:31:15
es ha mar ezt az oldalt irtad: nezd meg a slask-ban felulrol a hatodik kepet! az epulet monumentalitasa magaban hordoz egy buszkeseget egy tekintelyt, ami az elhagyatottsag ellenere is az epulet viragkorat idezi. a korhazas kepekben ezt en nem latom. sot, inkabb azt, hogy ez a korhaz a "jatekszered", hogy kielhesd a fotozassal kapcsolatos vagyaidat...ami nem baj, csak ezzel az esetleges technikai tudasodon kivul nem mutatsz meg semmit...
2005.02.28 18:39:20
Számomra az ötödik kép jelenti azt. A hatodik szerintem nem jó kép.
2005.02.28 18:42:04
Ez sem mutat meg Neked semmit az épületből?
klikk
2005.02.28 18:51:45
Rájöttem, hogy mi a legnagyobb probléma. Kevés, és a környezetéből kiragadott kép van fent, ráadásul azok is többféle vágásban, színben, stb
Egy kép nem kép, és a meglévő részeket tesztelem a kedves listatársakon. Nekem viszont már megvan a fejemben a teljes anyag a fejemben. Most alakítgatom a képek sorrendjét, melyikek legyenek egymás mellett, melyikek messzebb.
Most raktam fel egy újabbat is:
klikk
Hidd el, egy sorozatban egy olyan kének is van mondanivalója, aminek külön nem vennéd észre.
2005.02.28 19:20:24
nem......szep epulet, persze, csak a kep nem ad neki semmit, amitol azt ereznem, mint a hatodik kepnel azon az oldalon...es ez tenyleg nem akadekoskodas es nem provokacio...
es ha mar visszatertem ahhoz az oldalhoz...az otodik keppel az a bajom, hogy azzal a nezoponttal probal hatast elerni, ami ugyan szinte mindennek meltosagot kolcsonoz, de nem enged viszonyitani semmihez...nem hiteles...szoval szerintem meg az nem jo kep.
mindenesetre kivancsi vagyok az egesz sorozatra...
2005.02.28 19:28:13
kulonben azt irod, hogy klasszikus ertekek: mit ertesz klasszikus ertek alatt mondjuk az osszehordott szek, uvegpalack es mosdokagylo egyuttes eseteben? mit mond ez szerinted? mit arul el ez abbol, hogy mit erzel? meg ha ugy is vilagitottad be, ahogy...
az a baj, hogy az alkotas - es most az egyszeruseg kedveert hagyjuk a muveszet kifejezest - szoval az alkotas nekem mindig valaminek a letrehozasat jelentette...vagy ha nem hozol letre semmit, akkor azt azert teszed, mert annak van letjogosultsaga, vagy mert neked nem jelent semmit. ez egy nehez tema...peldaul festmenyeknel, tajkepek eseteben...rohadt szepek vannak kozottuk, de sok pont olyan, mint maga a taj...es ez szerintem a festeszetben meg nagyobb baj lehet, mint a fotozasban...
szoval ha azt mondod, hogy te olyan kepeket csinalsz, amelynek nem celja, hogy magaval ragadja az embert (" Nem akarok rátenni még egy lapáttal a mai világra, nem akarok megbotránkoztatni") akkor ezt vesd ossze azzal, hogy teged magaval ragad-e a ...
2005.02.28 19:31:00
...a fotozas a korhazban.
2005.02.28 19:37:38
es ez nem kell, hogy azt jelentse, hogy te a mai divatkultura eszkozeihez nyulsz, hiszen pont errol van szo, hogy nem a megszokott dolgokat rangatod elo! nem teszel macskat a lepcsore, nem alulrol fenykepezel egy mutoslampat, hogy monumentalisnak hasson, de ettol meg a kepek nyujthatnak a nezonek elmenyt!
bar most ugye meg vagyok love, mert sorozatban minden mas...akkor addig, mig nem latom egyben, befogom a szamat.
2005.02.28 19:38:43
"te olyan kepeket csinalsz, amelynek nem celja, hogy magaval ragadja az embert"
Nem igaz. Az a célja. Lehet úgy is, hogy közben nem botránkoztatok meg senkit. Általában az egyszerű, letisztult kép a hatásos.
"de sok pont olyan, mint maga a taj"
Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a helyszín. Ezeket a képeket én alkotom meg a helyszínből, és fényből.
Valamit csak kiváltott belőled is, ha ennyit tudsz írni róla. (Én nem tudnék számomra érdektelen dologról ennyit írni)
2005.02.28 19:46:33
az nem mervado, hogy en mirol, mennyit tudok irni....de en nem megbotrankozasrol beszelek, hanem a magaval ragadasrol (ej de csunya ez igy)...es ez a ketto nem ugyanaz...nem azt varom, hogy egy fejbelott hulla legyen a kepen, hanem erzeseket varok. és a "te olyan kepeket csinalsz..." elott volt egy "ha" es utana meg egy fel mondat...es pontosan ez a lenyeg, hogy nem hiszem, hogy olyan kepeket akarsz csinalni, amik a nezonek nem okoznak elmenyt, csak valahogy a kepek nem adjak ezt vissza! es most visszertunk a legelejere...
2005.02.28 20:08:25
Neked. Neked nem adják vissza. És ez nekem nem is olyan fontos.
2005.02.28 20:23:04
oke, akkor ezt megbeszeltuk....
2005.02.28 21:22:17
Hu Mark, ez az utolso nem volt tul baratsagos... Pedig Petyi nem mond marhasagot, legalabb is erdemes ragodni rajta. Nem azert, h igaza van-e vagy sem, hanem azert, mert gondolatot ebreszthet...
Abban pedig egyenesen tevedsz, h Petyi mirol mennyit tud irni ;-)
2005.02.28 21:52:57
Ezt kihagytam: Tényleg gondolatébresztő. Ezek után biztos, hogy nagyon nagy gonddal fogom összeválogatni a kiállítás anyagát. Petyinek köszönhetően, de nem azért, hogy meggyőzzem. Így már érthető?
1ébként szerintem nem voltam túlságosan barátságtalan, de petyi sem volt túl barátságos. Ott kötött belém, ahol tudott, ezért gondolom úgy, hogy nem érdekel, hogy tetszik-e neki. Ez nem jelenti azt, hogy a véleménye ne érdekelne.

Kedves petyi!
A véleményed a továbbiakban is nagyon fog érdekelni, de ne várd azt, hogy meg akarjalak győzni. Szerintem az már a kép magyarázása lenne. :-)
2005.03.01 07:34:49
Na:-) Szal ami zavar a képben, hogy túl világos... most lehet, hogy ez engem zavar csak (a tegnapi művi érzésem is erre vonatkozott, hogy a megkomponált, rendet-valós hangulatot tükröző szemétre az "igazi" műtős világítás rátesz még egy lapáttal és ez az én érzéseimnek sok).
Huh, kár, hogy nincs időm elolvasni a petyi-vs. Márk elmelihegtetést, pedig érdekelne:-)))
2005.03.01 11:15:40
Mark: nem veletlenul kotottem beled ott ahol tudtam, vagy inkabb ott, ahol erdemesnek tartottam...es nem is basztatasbol....
a baratsagossagrol meg annyit, hogy nem is az volt a celom, hogy kinyaljuk egymas segget...na persze lapattal sem kell utni egymas hatat, de talan itt ez nem is torent meg...
oke...ezzel itt most nem tudunk tovabb lepni...talan nem is kell...lassuk majd a sorozatot....mar ha ezek utan meg megnezhetem (vigyori arc).
2005.03.01 14:17:02
petyi kedves,

Márk gyakorlatilag az egyetlen tag a listán, aki folyamatosan tudatosan alkot képeket, projektjei vannak, halad valamerre, nem veszik el felesleges techno vagy lélekgyógyászati részletekben. Ezt szem előtt tartva valóban érdemes beszélni vele, beszéltetni őt, ha úgy tetszik, provokálni. No de kanyargom, "provokálni" is lehet ésszel, meg az élő fába is belekötve...

Többször átolvasva a fentieket se igazán jöttem rá, hogy mit vársz Márktól, mi a kérdéseid értelme, mi lehetne olyan válasz tőle, amiben megnyugodnál.

Jól kérdezni és jó fotót csinálni valahol ugyanaz a feladat. Állítólag te mindkettőre szoktál jó megoldást adni, csak előlünk rejted el mindezt egy nagyszájú netnyik "verikúl" álarca mögé... :-(((
2005.03.01 14:49:55
petyi:
Természetesen megnézhetzed. vigyori vigyori arc

Venyerin:
Köszönöm, és egyet is értek vele. (Most nem feltétlenül arra a részre gondolok, ahol jókat írsz rólam.)
"Többször átolvasva a fentieket se igazán jöttem rá, hogy mit vársz Márktól"
Én is így vagyok ezzel. De amíg bírom energiával, addig megpróbálok válaszolni. :-)
2005.03.01 15:10:29
"Ezen a helyen üresség és pusztulás van, EZÉRT fényképezek ürességet és pusztulást."
a legnagyobb bajom ezzel a mondattal van (nagybetuvel a lenyeg)...
es sajnos egyszeruen nem erzem azt, hogy az alkalmazott technikai eszkozok kiemelnek a kepeket ebbol a godorbol, amibe Mark ezen mondataval lokte oket...
de en ezt tobbszor nem irom le, mert mar hallottam ra a valaszt.
2005.03.01 16:32:44
Venyerin, Mark es KoKa: en (azt hiszem, hogy) ertem Petyit es akkor igaza van. Bar nem tudom, h csupan kepi eszkozokkelnez megvalosithato-e? Sokkal inkabb egy hangos vetites - diaporama - kereteben tudnam elkepzelni Petyi "agymeneset". Igaz, az mar egy masik "projekt" lenne - igy kicsit ugy erzem "elbeszeltetek" egymas mellett...
2005.03.02 10:27:04
Nem olvastam teljesen végig Petyi és Márk vitáját, de az eleje alapján egyetértek Petyivel, ugyanis nekem is hiányzik az az érzés, amit meg szerettél volna célozni ezekkel a képekkel. Egyik képemnél, amikor nem jött egyetlen normális hozzászólás, sajnos talán egy kicsit személyeskedően is (amit sajnálok), írtam, hogy a századik elhagyott kórházas kép is több hozzászólást kap. Az igazat megvallva azért írtam, mert szerintem sok a kép erről az egy témáról ráadásul ezek közül keveset találtam olyannak, ami megfogna. Persze lehet sok képet csinálni róla, de ha megnézed a felhozott abandoned places oldalt, ott is csak egy 10-20 képből álló sorozatot találsz. Hogy mi hiányzik? Az, hogy szinte lássam a nővérkét, aki épp beköti az infúziót, illetve azt hogy abban a szobában ott feküdt valaki egy ágyban, aminek a végén még ott van egy megsárgult, és penészes kórlap. Az a baj, hogy néha az az érzésem, hogy a gondos megrendezés ellenére, mintha minden elhagyott dolgot/kacatot csupán egymás mellé
2005.03.02 10:33:03
hordtál volna. A szellemképes ötlet például tetszett, de lehetne fokozni orvosi köpenyes mászkálással satöbbivel is. Ez a fajta mesterkéltség, ha jól gondolom a képek alapján nem áll gondolom messze Tőled. Akkor miért nem fejeled meg evvel is?
Az egyik legjobb példa arra, hogy mit hiányolok a madártetemes kép. Te egyszerűen pemier plan lefotóztad, de nézd meg ezt kontrasztnak:klikk
Nem akarok újabb százméteres vitát indítani, csak hozzá tettem az én véleményemet is, amit persze nem kell feltétlenül elfogadni.
2005.03.02 13:30:39
huh, ez jo hosszu sor volt...
annyit szeretnek hozzafuzni, hogy nekem volt lehetosegem bepillantani a sorozat nagyobb reszebe es azt kell mondjam, hogy mindennek megvan a helye.
markrol pedig annyit, hogy itt nem a hatasvadaszatra torekszik. a korhazas kepeit en szigoruan egy amolyan extrem-dokumentarista stilusba sorolnam be, aminek nem is lehet celja a hatasvadaszat.
neki is vannak hatasvadasz kepei, de azok speciel nem a korhazban keszulnek (pl. magnum palyazat)
2005.03.02 21:31:06
Koszonom, Gabor! Ugy latszik, nem csak nekem kellett tobbszor atolvasni az egesz litaniat! :)))

Karoly
2005.03.03 06:56:38
CTY: Mi a baj a hatás vadászattal? Minden fotós a nézőkben keltett hatást hajtja, ha jól sejtem... Nem inkább a túl mesterkélt hatás minden áron való eléréséről beszélsz? Azért attól meg távol áll (gy.k. ez dícséret :).
Karoly alias koka55: hát ez a kritikus sorsa :)
2005.03.03 09:56:17
"Nem inkább a túl mesterkélt hatás minden áron való eléréséről beszélsz? Azért attól meg távol áll (gy.k. ez dícséret :)."
Köszönöm. :-)) Akkor talán nem is járok olyan rossz felé.
2005.03.03 12:32:17
smallgee:
nem hiszem, hogy a nezoben keltett hatas lenne az altalanos cel. nekem az (ahogy a bemutatkozasomban is leirtam), emiatt eleg keves kepet fogtok tolem latni (es soka, mert kezdo vagyok :-); de a marknal nem hiszem, hogy az volt a cel.

a kepekben nincs hiba szerintem. azt kell szem elott tartani, hogy lehet a kulonbozo cellal keszult kepeket kulon sorozatokba rakni, es egy kiallitason ki lehet allitani tobb kulonfele sorozatot is, mondjuk, kulon helyisegekben. a kulonfele sorozatok mas-mas hangulatot araszthatnak, de kozos kapcsolodasi pontjuk a korhaz es az, hogy ezzel a kulonleges bevilagitasi modszerrel keszulnek.

viszont nehany kepnel igenis mesterkelt a hatas mint pl. ennek a kepnek a szeken-is-van-valami valtozatanal, meg a harom-mosdo-a-foldon kepnel. ez a hatas a kompozicionak koszonheto, arra kell tehat csak figyelni, hogy az ilyenek egy sorozatba tartozzanak es ne keveredjenek ossze a mas gondolatokat/hangulatokat ebreszto kepekkel.
2005.03.03 14:16:33
Próbáljátok meg szintetizálni az autonóm akció-rádiuszt!
Kreatív módon kell újrapozícionálni a hibátlan desztinációszenzitív portfoliót, miközben belső kommunikáció révén kell növelni a proaktív outsourcingot.
2005.03.08 09:07:48
Ezt fejtsd ki kérlek délutánra, maximum négy A/4 oldal terjedelemben!
2005.03.08 09:29:13
Ez Sas kollégának szólt, és lemaradt a :-))))))))))))))))))
2005.03.08 10:13:32
Van, aki kifejtse helyettem:
klikk

:-)))
2005.03.08 22:49:46
Jajjj, most volt idom atragni magam ezen a "topikon"...
Mark: petyi hozzaszolasai kozul kivalasztottam a leghasznosabbat, szerintem ezen erdemes leginkabb elgondolkoznod, mondhatjuk ugy, hogy szamomra itt ez a "petyiesszencia": 2005.02.28 17:54:32
Errol a keprol konkretan csak annyit, hogy nem jo. Keves. Meg a cimmel egyutt sem erzem, hogy bemosakodoban vagyok. 100-as sorozatban egynek elmegy, de igy onalloan nem lehet ertekelni szerintem.
Az egesz projekttel kapcsolatban pedig van egy oteletem, amire talan talalkozik petyi elkepzeleseivel is, bar nem tudom mennyire megvalosithato. Tehat szerintem ugy lehetne "elettel teli" egy kihalt korhaz, ha a targyak magukban elnenek emberek nelkul. Tehat a portasfulkeben lenne egy regi rejtvenyujsag es egy ceruza, a mutoben lampa, asztal, kellekek korben, infuzios allvany..stb. Nem tudom milyen lehetosegek vannak, mert nem voltam ott, de biztos erted. Kepzeld el, mintha minden mukodne,csak hirtelen kiszaladtak volna az emberek a helysegbol.
2005.03.09 08:26:38
Ez azért már érthetőbb, mint a petyi féle megfogalmazás, és a stílus is más. Nekem is ez az elképzelésem, de nagyon kevés tárgy maradt. Elvittek szinte mindent, ami maradt, azt peidg összetörték. Csak üresség van már. Csodálom, hogy falfirkák nincsenek.
2005.03.09 10:38:13
Mivel ott vagy kozel es idod is van talan beszerezheted a kellekeket. Ha nincs regi ujsag viszel egyet...
Ha mar ugyis berendezett kompoziciorol beszelunk, amihez a helyszin keretet ad, akkor indifferens, hogy honnan potolod a hianyzo targyakat.
Egyebkent meg nem akarok nagyon beleszolni, amig nem lattam az egesz sorozatot, lehet hogy egyben teljesen mas velemenyem lenne, szoval inkabb varok ezzel...
2005.05.25 15:01:47
Tudja a fene. A hozzászólásaitok óta minden egyes alkalommal bizonytalanabb vagyok a kórházban. Ezt akartátok??? :-))))

"Kepzeld el, mintha minden mukodne,csak hirtelen kiszaladtak volna az emberek a helysegbol."
A kiürités napján is kellett volna mennem fotózni. A használati tárgyak nagy része a helyén, tisztaság, működő világítás, stb
2005.09.08 23:31:14
Jesszus mennyi hozzaszolas!! Maga a hullamzas amit kelt arra utal hogy figyelemre melto.
Miert kellene egy kepnek mindenaron ilyen+olyan tokeletesnek lenni? Erdekes kiserlet a rendelkezesre allo eszkozokkel...es kesz...a Markot nem szabad elbizonytalanitani...tovabb kiserletezik es lesz egy egy nagyon jo. ez is jo de lehet majd jobb...en ugy ertem h. a Marknak van egy 'elokep' a fejeben es erolkodik az eszkozokkel hogy megkozelitse, ez egy hosszu folyamat es a vegen sem biztos hogy sikeres de talan egyre jobban kifejlodik a mechanizmus es egyre tobb lesz a valoban jo...Ezt hivjak tehetsegnek? Na jojcak..
2006.04.07 22:26:23
Ritkán járok ezen az oldalon, néha benézek, ez a kép sem egy mai darab, de megfogott, nekem tetszik. Ezen a "művi" dolgon el lehet gondolkodni, de sokszor pont ez a "művi" dolog, ami ad egy pluszt a dologhoz, bár ezt nehéz megfogalmazni, hogy miért is.
2006.04.09 17:06:37
Én szeretem a meghökkentő dolgokat, hiszen ezzel rakom hozzá magamat. Ilyen itt a világítás. De csak akkor, ha látszik, hogy tudatos. Mert ha nem, akkor csak mesterkélt és elrontott hatása lenne. Szóval nekem a kórház egy apropó, hogy elmondjam, hogy mit gondolok róla. Ahogy Fiso is írta, van egy kép a fejemben.
Adott környezetben nehezen tudok dolgozni, pedig nagyon érdekel az egész külső világ, hiszen rengeteg ingert kapok belőle, de nem szeretem megörökíteni. Én a belső világomat akarom megmutatni. Ezért nem akarok semmit sem ráeröltetni a kórházra mindenféle szereplőkkel, meg ilyesmivel. Bennem ez van, így hatott rám a belső és a külső világ.
2011.11.07 22:59:26
Lehet, hogy a jövõben kevesebbet kellene hozzászólnom...
De akkor meg kevesebbet beszélgetnénk.
De jó lenne, ha eltûnnének a régi hozzászólások.
De jó, hogy nem tûnnek el a régi hozzászólások.
:-)