295  regisztrált felhasználó
6729  feltöltött kép
59029  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Sehol egy lélek
picture

Sehol egy lélek

picture

3. típusú objektívhibák

picture

Csendes strand

picture

Vízfestmény II.

picture

Vízfestmény I.

picture

Őrségi hajnal

picture

-

picture

"Esik"

picture

-

picture

Elhagyatva

picture

-

picture

Esküvői fotózás skót módra

picture

Last minute

picture

Vasárnap reggel

picture

Horror

picture

Start

picture

Elosztás

picture

-

picture

-

Objektív:Gépváz:Pentax MZ-5nFilm:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Nem kék!
2005.11.07 21:20:16
Komolyan-ne-vedd szekció ON
Na. Végre valami szép, nem szar szociofotók. És szerencsére még ember sincs rajta. De jó.
Komolyan-ne-vedd szekció OFF

Viccen kívül: tényleg szép. Csakhát mint a legtöbb természetfotó, ennyiben meg is áll. Nem baj ez, csak én másra (is) vágyom egy képben.
2005.11.07 21:58:49
pfú de nem szívesen strandolnék itt, akármilyen irtó hangulatos is a javából.
2005.11.07 22:15:00
Hmm asszem feladom, vagy majd legközelebb a jégre tolok egy gumimatracos nénit. Mert attól, meg a vörös szűrőtől már rögtön más dimenziókat kap a kép. Félreértés ne essék k. jó az a kép. Csak nem látom mi a többlettartalma mint ennek?
Persze jók a kövek, megvezetik a szemet, nagyon drámai a sötétsége miatt, más világban van a rajtafekvő néni, gondolatokat ébreszt. De nem értem ez miért nem ilyen nektek.
2005.11.07 22:43:49
Ez nagyon nagyon jó. Van itt egy kis értékválság, de most nincs kedvem a mibenlétével és a miértjével foglalkozni. Te se törôdj ezzel most, ez a kép a képtár legjobbjai közé tartozik.
2005.11.07 22:55:12
whitefulu!

Nem jól nézed. Pl. én a bort szeretem, a pezsgőt nem. Ettől még egy jó pezsgő nem lesz rosszabb, csak én nem fogom inni, illetve ha iszom is, nem fogom tudni értékelni. De ettől egy jó pezsgő még jó marad. Érted? Ez a kép is tetszik, szép, dekoratív. De nem látok benne mást. Timi strandja más kategória, ott gondolkodom, az mindenféle plusz reakciókat is kivált belőlem. De ez nem a te képednek a hibája, hanem én (és még sokan itt a listán) működök így.

pagrus!

Ez lenne az értékválság? Miért? Mert a többségünk, vagy legalábbis a hangosabbak nem a dekoratív természetfotót kedvelik? És még ez sem teljesen igaz, hiszen a spanyol képeim között jócskán van olyan is (még majd kaptok belőle :D) Ez egy ilyen társaság. Nem kell ezen megütközni, sőt. Itt igazán jó természetfotósnak lenni, mert ha egy képeddel itt elismerést tudsz aratni, na akkor az tényleg ütős cucc.
2005.11.07 23:13:58
Fizikus: azt biztos te sem gondolod, hogy egy kis izlésbeli különbséget értékválságnak aposztrofálok :) Eleinte az ember nem tartja fontosnak az önismeretet, késôbb - jó esetben - elindul az útján. Még késôbb felismeri, hogy a belsô út külsô, a külsô meg belsô, na erre varrjál gombot :)
Ezek a képek az életrôl szólnak, Timié direktebben, mondhatnám szájbarágósan, de nem mondom, Whitefulué meg máshogyan, de egyformán fontosak, értékválság inkább az, ha ezt izlésbeli különbségnek láttatjuk, most viszont gép kikapcs.
2005.11.07 23:13:59
jajj de jó, hogy nem küldtem el, amit az előbb írtam :)

whitefulu: én is csak azt tudom mondani, hogy ha nem mozgat meg annyira egy kép, amiért néhány másik ember hurrázik, az nem jelenti, hogy baj van veled.

egyébként meg, szerintem is jó ez a kép. a rózsaszín felhő talán kell kontrasztnak, de nálam kérdéses, hogy jó irányba viszi-e el az összhatást. továbbá ezt a képet félig agyoncsapja a minőség. itt nem zajt kellene látnunk, hanem olyan bársonyos felületet, mint a kétlovas fotón kicsit visszább. akkor pofáncsapna a kép. de mondom, így is jó, és alkalmas rá, hogy újfent megcáfolja azt a tévhitet (amit már Endrétől is hallottam nemrég), hogy a tájképek "nem szólnak semmiről". akár hiszed, akár nem, erről a képről is eszembe jut egy csomó minden. érzem a végtelen riged teret, ahol éjfélkor is ennyi fény van. nagyon egyedül vagyok ebben a fotóban. sőt, novellát is tudok, ami nekem erről a képről szól. vagy fordítva.

de tényleg nem szívesen strandolnék itt. komolyan.
2005.11.07 23:14:22
aztamindenit pagrus, 1 másodperc :)
2005.11.08 07:15:12
Jó kép!
2005.11.08 07:18:28
Értékválság miegyéb...

Az ember vagy a szépet keresi mindenben, vagy csak abban keresi, ami neki szép...
Én maradok a mindennél, határozottan szebb úgy a világ:-)
2005.11.08 07:35:41
na, egy dolog jutott még eszembe:

Timi pl. elég jól és eredeti módon mozgatja azokat az eszközöket, amik ahhoz a fajta fotográfiához kellenek. De még ez _sem_ elég, lásd pl. a sátorponyvás képét, ami nem aratott túl nagy tetszést, noha formailag hasonlít a többi képéhez. Ez a kép nem _elég_ jól mozgatja _ennek_ a fajta fotónak az eszközeit. Nem rosszul, de nem tökéletes (nekem). Ennél jobban nem tudom megfogalmazni most, ilyen korán.
2005.11.08 08:20:47
Azért rendesen megdöbbenek, hogy én vagyok szájbarágós Pagrus! Tényleg. Nem az Itt van az ősz itt van újra, a Girlok meg miegymás.
Az meg tetszik neked, és nem is szájbarágós. Valóban nem, mert olyan egyszerű. Csakhogy eme képek egyszerűségét én nem nagyszerűségnek élem meg, hanem az egyszerű szó egy másik értelmezéseként, amit nem írok ide, mert megint felrobban a képtár miattam.

2005.11.08 08:25:37

Ja, és az is tetszik, hogy Whitefulu úgy védelmezed a képedet, hogy az enyémet izélgeted. Végülis, miért ne? És Pagrus is ráharap a lehetőségre, sőt továbbgondolja. Én meg úgy gondolom, hogy a középszerűség mindig győz, mert többen vannak.
2005.11.08 08:27:58
És most szerencsére el kell mennem dolgozni.

2005.11.08 08:32:19
Jól elbeszélgettek...:-) Szvsz egymás mellett:-) Van aki az érzelmi szépségért, van aki a formai szépségért rajong...:-)
2005.11.08 09:25:32
( gondolom nem népszerű most itt, de)
Szvsz ez korrekt kép - nagyon is.
Jó a komp., a megvezetettsége,a porciózása, a kiegyensúlyozottsága, a szinek, stb...
( leszámiva az utómunkát, ami hagy kivánnivalókat maga után, de azt a legkevesebb korrigálni )
...eléggé bebetonozott ideológiai elvetemültség kell hozzá, h semmitmondónak legyen nyilvánitva
sőt csgy barátunk elmondhatná itt is h:" Kellemes, hangulatos, üdítő és példaértékűen műanyag strand, már-már mélységekbe hulló, kreatív emberábrázolással"- emberábrázolással?
fizikus: "szép. Csakhát mint a legtöbb természetfotó, ennyiben meg is áll" - és? Egy ilyen jellegű képen mi másra vágysz még?
Szvsz teljesen parttalan, felesleges és sehová sem vezető dolog Timi ( szubjektiv-szocio-real-, stb...)képeivel ősszehasonlitani. Nem mérhetőek uazon a mérlegen.
2005.11.08 09:42:19
( nem értem miért vendégként jelent meg, huricano vagyok , be is vagyok jelentkezve, ényém a fenti hozzászólás )
folytatva:
Feltethetően embert fotózni a legizgalmasabb;
a legösszetettebb, legbonyolultabb, legsokrétűbb , leginformativabb a gesztusrendszer; rólunk szól nekünk, önreflexio v a más felfedezése;
a pillanat varázsát is nehezebb nyakon csipni; több kommunikativ erőfeszitésre van szükség a portré alanya és a fotós között, és még folytatható kisezer indokkal... , mint egy természetfotónál.
De miért ne lehetne egy tájnak sokféle beszédes arca, ami uúgy fotóra termett?
Ha vki ismételten az "itt van az ősz, itt van újra" témáját ragozza tovább, próbál benne megmutathatót, kicsit mást, frisset, eddig be nem mutatott arcát feltárni, esetleg üzenetet ( h vmi plusszt is adjon ) is közvetiteni ( a szépség (érdek nélküli -áhititott, ám de unalmas - tetszésén ) túl ) az miért érdektelen, másodrendű, ?
Na, most már berekesztem magam - igy is többet beszéltem, mint illene.
üdv
huricano
2005.11.08 10:26:18
Azt kell mondjam, eléggé nevetséges ez a vacakolás, hogy szocio kontra tájkép, ember kontra sehol egy ember. Meg a személyeskedő intrikálás is vicces. Nincs objektív műbírálat, ítélet, mindenki, mégha nincs is tudatában, neveltetéstől, tanulástól, habitustól, ízléstől, ne adj isten: hangulattól stb., erőteljesen függően ítél. Ez van. Nem szerethet, tarthat jónak mindenki mindent. Amúgy meg, személyesre véve, hogy félreértés ne essék: én baromira odavagyok a tájfotóért, az ember-nélküli fotóért, az absztraktért stb., is (!!!), amellett mondjuk a szocioizé nem a legnagyobb kedvencem, de ez mellékes, szóval (sok) mindenért odavagyok, ha az megfelelő színvonalon van művelve. Nem szeretem a képeslapokat, a gagyi naptárba illő fotókat, nem szeretem a szar szocioizét, a szar emberes, állatos képeket stb. Ha pabo, Timi vackot csinál, megmondom, vagy hallgatok, ha valaki jó természetfotót, absztraktot csinál, megmondom, pl. Károly, pagrus képei jutnak most eszembe.
2005.11.08 10:36:05
Ez a kép itt korrekt, de nekem unalmas, információ-és vizualitásszegény valami. Egységes színvilág, hómező, egy folyó kanyarog és egy kis nap-pír, ennyi. Ez nekem, ebben a megvalósításban kevés. Nem rossz, de kevés. Mint, ahogy a macskapöcs-kép is korrekt volt, de kevés, vagy red front képei. K. sok, eszement sok tájkép készül, a zsíramatőr is erre cuppan rá legelőször, tele vannak velük a lapok, naptárak, a haverok ilyeneket mutogatnak utazásaikról, én meg egyszerűen elfáradtam ettől, unom. És amúgy is, tájképben én a részlet-, árnyalatgazdagság miatt a közép-és nagyformátumú tájképezést kedvelem, bár persze, minden formátumban el lehet sz...t követni. Szeretem a gondosan kivitelezett, motívumokban, részletekben gazdag ff vagy színes tájképeket. Pl. eszembe jut most talajmentének egy erdőrészlete asszem kockaformátumban, ferdén, átlósan egy domb és fák, és ff, ennyi, de nagyon jó. Vagy pagrus színes, átlós kompozíciója a birkákkal (?), irtó finom, vagy Timi tengerpartos képei.
2005.11.08 10:50:24
...ha egy természetben töltött nap végén ( pláne, ha egész nap szutyok idő volt ) kapok egy ilyen naplementét és van nálam vmiféle célra alkalmas fénycsapda és nem örökitem meg, akkor meglehetősen frusztrált lennék
kaphattam volna egy ajándékot, amit, ki se bontottam
befejezetlen nap
( bár azt elismerem, h ez a készitőjének lényegesebb, mint a szemlélőnek;
ha ebből a varázsból bele tudok csempészni észrevehető/érezhető dolgokat, amit 3. személy is "lát", akkor az szerintem jó kép )
persze minden szubjektiv ( és hasonló közhelyek )
Ez csak szerény privat véleményem
2005.11.08 10:55:27
az jo, ha vita van itt, de az nem, ha szemelyekrol szol, es nem a kepekrol. micsoda keptelenseg ez az egesz, hogy vannak a "tajkepesek" meg vannak az "emberesek"? ez is foto, az is foto. magam reszerol legalabb annyira szeretek absztraktfelet meg ember nelkuli kornyezetet fotozni, mint embert. csak mostanaban ez utobbit tanulgatom. Timi kepeinek jelentos hanyadan nincs ember. most akkor mi is a baj tualjdonkepp? tessek jobb kepeket csinalni, egyre jobbakat. ennyi. ne kelljen mar rosszul ereznem magam, hogy ember van egy kepemen, es netalantan meg tetszik is egy-ket embernek! jo?

lett itt a bolhabol egy jo nagy elefant. most pedig mindenki tegye le az 1500-as telejet, es tegyen fel egy 50-es alapobit. igen, jol latjatok, bemutatom: a bolhat.
2005.11.08 11:05:57
huricano: ez attol fugg, hogy te mit akarsz, mint fotos. ha emlekkepeket gyartani, akkor ez mar igy tobb is, mint eleg. ha viszont konstans fejlodest szeretnel, megkulonboztetni magad mas tajkepfotosoktol, olyan kepeket csinlani, amin tenyleg "atjon", aminek at kell, akkor keves. ha megelegszel azzal, hogy "valami eszreveheto a varazsbol a kepen", akkor pont felmunkat vegeztel. en ebben a helyzetben azt kerdeznem: mi kellett volna tenni, hogy meg tobb atjojjon abbol a bizonyos "varazsbol"?

csgy hozzaszolasait azert is kellene itt mindenkinek ertekelnie, es nem szidnia, mert veszi a faradsagot, hogy kozel azonos mercevel mert velemenyt irjon sok kephez. nem mondogatja, hogy "te csak most fotozol harmadszorra, ezert ez nagyon szep eredmeny". a fotorol beszel, nem a felesleges korulmenyekrol. aki nem latja ebben az erteket, a hatalas segitseget a fotosnak, az nem art, ha gondolkodik ezen egy kicsit. (felteve, ha komolyan erdekli a fotografia, es nem csak lovoldozni akar.)
2005.11.08 11:17:55
pabo: egyetértek, természetesen minél teljesebb varázs visszaadására törekszem.
A helyszinen, a válogatásnál és utómunkánál is sokat foglalkozok a képekkel ( még, ha ez nem is feltétlenül látszik )
És ami csak nekem emlék azt eszembe se jutna feltenni.

Félreértés ne essék: értékelem és szeretem ( bármilyen furcsán is hat itt igy leirva ) csgy értékeléseit.
A vitriolba mártott tollnak nagy ereje van és igyekszem is megszivlelni , amit át akar adni.
És én sem szeretem a személyeskedést.
Képek vannak...azokról jó beszélni.
:)
2005.11.08 11:26:36
Nohátakkor...
Minőségről ne beszéljünk, mert diakockát fényképeztem digiszappantartóval, dián nincs baja a képnek.

Pabo: első hozzászólásodnak semmi értelme. Miért kellett? A többiben rendes kritikát tudtál írni. A képfeltöltőnek szerintem ezekre lenne szüksége. De komolyan: ha ti annyi fótot untok már, ezt a strand dolgot még nem?

Timi: bocs hogy előhoztam a képedet, de azt is odaírtam hogy k. jó. Amúgy a szájbarágósságról: ha egy szines kép agyon van polározva az általában giccs, ha egy FF kép elé vörös+polárt teszünk az ütős drámai. Pedig lehetne egyszerűen csak hatásvadásznak is nevezni. (vagy a szineset sem giccsnek)

Csgy: most vagy megint szivatsz, vagy nem nézted meg a képet. Mert ha ez neked folyó. Az egyész képen a Balaton van, a jég a tágulástól megrepedt, kifolyt a víz és ezért egy sávban elolvadt a hó. Örülök hogy újat tudnam neked mutatni természetfotó kategóriában.


2005.11.08 11:30:52
Timi, odaírtam, hogy NEM mondom, hogy szájbarágós :) Nem találtam a megfelelő kifejezést és rögtön visszavontam.
Tény, hogy több szinten tudom élvezni a képeket, gyorsan tudok feljebb és lejjebb kapcsolni, így aztán számodra primitív dolgokat sem utasítok el, de ez azért van, mert itt mindenféle ember van, ez nem csak művészek képtára. Magam is amatőr vagyok és kb. közepes fotós. Gyakran előfordul, hogy nem túl jó fotóstól kapok emberileg értékes dolgokat - egyelőre csgy is ide tartozik, mert képét még nem láttam -, nyilván ezek az emberek művésznél kevesebbek, hobbyfotósnál meg többek, más területen erősebbek.
2005.11.08 11:47:25
whitefulu: elnézést, tévedtem. Nem néztem meg jobban a képet, mert így sem mond nekem sokat, most, hogy tudom, Balaton, most se többet, a kép ugyanaz, az alakzat ugyanaz. És nem tudom, minek a "megint" szócska. Eddig se szivattalak. Egyszer azt hitted, hogy igen, de remélem, világosan megírtam, hogy nem. Nem kéne megsértődni olyan dolgok miatt, amit te/ti provokáltatok ki. Pl. erre a képre szerintem nem írtam volna semmit, ha nem vacakoltok/provokáltok/nem értetek félre, mert korrekt, de semmi különös, megnézem, továbbmegyek, ennyi. Mi ebben a baj? Vagy ezzel a képpel akarsz benevezni az év természetfotósa izére vagy NatGeós babárokra törsz? Ám legyen, engem ez nem izgat, sőt, kívánom, hogy sikered legyen, mert miért ne, csak engem más érdekel, ennyi. Nem lehet mindenkinek tetszeni. Minek megsértődni, ha valakinek, esetleg többeknek nem tetszik a képed? Csinálj jobbat vagy ne rakj fel semmit vagy bírd a gyűrődést. Ilyeneket mondtunk pl. parkosnak is, ő döntött.
2005.11.08 11:49:10
Van a magyar nyelvben (is) sok bele épült bölcsesség, pl. ha valaki a problémát túl komolyan veszi, az így is ki lehet fejezni:

- Mellre szívta = megfázásos tünetek, akár tüdőgyulladásig
- Nem tudja megemészteni = gyomorpanaszok, akár gyomorfekélyig

Hasonlóan: Az embernek ilyen-olyan természete van, nehéz-nagy-jó-rossz... egy portrén ez is jöjjön át, akkor jó.

Tehát ha embert fotózok, akkor is természetet fotózok, meg ha tájképet, akkor is.

Mert ahogy az embernek van természete, a temészetnek meg vannak emberei :) Nem választhatók el. Számomra nincs külön természet és emberfotós.
Az ember és a természet különállóságát elidegenedett emberek találták ki, és ez az elidegenedés az az értékválság, amit említettem, és amelynek eredménye, hogy az ANYAtermészet unalmas.
2005.11.08 11:49:47
Timi képei nagyon jók, ébresztenek, olykor pofánvágva, sokkolva is. Ha nem tudnak észre hatni, érzelemi töltésükkel teszik. Nem szájbarágók, inkább "gyomorba akasztók" a közvetlen érzelmi tartalommal, szóval szuggesztívek, olykor zsigerekig hatók. Én ébren vagyok, engem nem kell ébreszteni, ezért ezek a képek nekem kevésbé szólnak.
Pabo képei hasonlók, de nincs "gyomorba akasztás" (még :)
2005.11.08 12:02:21
Gábor: nem olvastam el a fenti sokmindent. Bennem igenis ébreszt gondolatokat (méginkább érzelmeket) ez a kép, de ezeket így nagyon nehéz leírni. Gondolom senki nem kívánja, hogy kiöntsem most ide a kis lelkemet (legfőképp én nem), úgyhogy elégedj meg annyival, hogy nagyon tetszik, és érteni vélem. És még annyit, hogy nagyon kevesen írnak egy-egy kép alá ahhoz, hogy azt általános véleményként lehessen értékelni.
2005.11.08 12:16:51
Pabo: észrevettem, hogy téged taszítanak a magányt sugárzó képek, nyilván meglehetősen érzékeny vagy. A magány nem feltétlenül és mindig negatív, gondolj bele, a kozmikus magány a teremtés oka, ebből visszaadni valamit itteni eszközökkel jó kis fotós téma és soha nem elcsépelt. A téma soha nem elcsépelt, csak a néző.
2005.11.08 12:23:40
white: hogy miert kellett az elso hozzaszolasom? visszakerdezek: miert kellett ez a cim? humornak szantad. en is. pont. ne akadjunk mar fent ezen.

egyebkent en is folyonak hittem, es jo volt folyonak hinni. azt hittem repulorol keszult. igy most kicsit mas lett a kep.
2005.11.08 12:26:56
pagrus, ezt mibol gondlod? bocs, de szerintem ezzel most bakot lottel :) pont, hogy vonzanak ezek a kepek. ebben a kepben pl. ami tetszik, az pont a magany. most, hogy Balaton lett, kicsit maskepp latom a kepet, de azert idezem magam:

> akár hiszed, akár nem, erről a képről is eszembe jut egy csomó minden. érzem a végtelen riged teret,
> ahol éjfélkor is ennyi fény van. nagyon egyedül vagyok ebben a fotóban. sőt, novellát is tudok, ami nekem
> erről a képről szól. vagy fordítva.

ha nem volt vilagos, ezek itten elismero szavak :)
2005.11.08 12:56:07
Nem azt írtam, hogy nem tartod az ilyen képeket jónak, hanem hogy azt vettem észre, hogy taszítanak. Ezt is te írtad:

"De azért nem nézegetem sokáig, mert elkezdek fázni, és mindjárt nagyon magányos leszek..."

Világos volt, hogy ezek elismerő szavak :)
2005.11.08 13:57:59
ja, ertem mar. hat nem is tudom, ezt biztos jobban meg tudja mondani valaki, aki nem en vagyok. magamtol nem gondolnam, hogy taszitanak. akkor epp ilyen hangulatom volt. ha mondjuk egy gyonyoru es felelmetes novel vegul nem csinalsz semmit, mert mondjuk felsz vmitol (nem feltetlen tole, hanem mondjuk az asszonytol :), az meg nem jelenti, hogy taszit a lany :)
2005.11.08 14:18:58
Csgy:
nem mond neked semmit a kép, mert nem érdekes számodra. Pedig mivel nem ismerted fel hogy milyen természeti jelenséget látunk érdekelhetne (persze rá lehet mondani hogy a kép hibája hogy nem ismerted fel).
És nem is FF:-)
Amúgy képtárban nem túl sikeres képekkel is értem már el eredményeket kisebb pályázatokon. Nem azt mondom hogy ez az év természetfotója, de szerintem nem egy sablonos, unalmas látványt mutat be. Ennyi. Én is sokszor unalmasnak találom a természetfotót, és próbálkozom újszerűen megmutatni, és ez is egy ilyen irányú kép.

Mit szólsz mondjuk ehhez:klikk
Vagy ehhez:klikk

2005.11.08 14:19:44
Pabo: Ti ihelettétek a címadást, de legalább illik a képhez:-)
2005.11.08 14:28:56
De ezek miért nem voltak sikeresek? A többségnek tetszett, én úgy emlékszem.
2005.11.08 14:37:56
whitefulu: szerintem ne menjünk most bele abba, hogy te vadul véded a képet és én vagyok a hülye, hogy nem ismerem fel a kvalitásait. Az meg szép körben forog, hogy nem mond nekem semmit, mert nem érdekes, épp ez fordítva is lehet. Mint, ahogy totál nem érdekel, milyen természeti jelenséget látok, mert nem vagyok egy Ricsárd Etenboró, engem a kép érdekel, nem a hülye Balaton, a kép unalmas, konvencionális, ezen baromira nem segít, hogy mi a fene látható rajta. Szerintem a Katrina vagy milyen hurrikánról is lehet szar, unalmas képet csinálni, hiába khmm... érdekes, mint " természeti jelenség". Nekem nem tetszik egy képed, na puff, ki nem sz...ja le. Mit kell ezen izmozni. Attól még te nem vagy rossz fotós vagy mi, ez a kép nem jön be, ennyi. Amiket meg idézel: a pókos kép nagyon jó, a másik nekem giccses. De pl. a pókosnál sem érdekel, mi a franc az a pók, milyen "márkájú", mi a neve, milyen "természeti jelenség", jó és kész, ez meg nem jó, nekem. Ennyi.
2005.11.08 14:43:37
Mostanában a képtárban csak izmozással lehet véleményeket kicsikarni:-)
Végül tényleg, neked uncsi ez a kép, másnak meg érdekes.
A Vízfestmény a szinei miatt lehet, hogy giccses de szerintem a dekomponáltsága kicsit elvonttá teszi. Tehát nem az a mézes mázas. Na nem védekezem tovább :-)) Más hozzáértőnek (szintén nem természetfotó fan) tetszett az a kép.
2005.11.08 14:43:53
Mostanában nem sokszor nézek be a Képtárba, mert kevés olyan kép van, ami tetszik. A hozzászólásokat meg talán jobb nem említeni...

Ez viszont az a kép, ami miatt érdemes mégis néha benézni! Nagyon jó kép!
2005.11.08 14:45:24
"Amúgy képtárban nem túl sikeres képekkel is értem már el eredményeket kisebb pályázatokon."
Ezt csak most, utólag vettem észre, olvastam el komolyabban. Hogy is mondjam, hogy ne legyek durva, ez nem túl szép mondat, azt kell mondjam, sőt. Nem nagyon kedvelem az ilyen, most nem minősítem, oldalvágásokat. Nem egy Grál-lovagi mondat, az biztos. Amúgy meg, most valahogy röhögnöm kell. "Kisebb pályázatokon" hihi. És: "Amúgy". Na puff. Félreismert, nagy strandoló vagy te itt, úgy látom. Viszont nyitva a pálya: előre a kisebb pályázatok rózsás horizontja felé.
2005.11.08 14:46:26
Judit: nem a két belinkelt képre érettem, hogy nem sikeres a képtárban. Csak CsGynek belinkeltem, hogy mondjom mááá valamit róluk, mert akkor ő még nem képtárazott mikor felraktam azokat.
2005.11.08 16:26:29
Öröm olvasni gyakran ékeszóló beszélgetésiteket a kép kapcsán, de nem ez az oka, hogy már sokadszor jövök vissza ehhez a képhez. Igen, tetszik. Valahol pabo első megjegyzése környékén éreztem úgy, hogy na, valaki elmondta nagyrészt azt, amit én mondhatnék a képről, ám egyvalami mintha még nem hangzott volna el vele kapcsolatban: a zeneisége. Ahogy vannak történetmesélő képek, ez a fotó nekem zenél. És ez jó.
2005.11.08 19:33:58
Csgy: az hogy valaki kb felismeri hogy milyen szintűek a képei, és ahhoz mért szintű pályázatokra küldi az miért baj?
A kisebbet úgy értem, hogy pl nem a BBC természetfotó pályázatára küldtem.
2005.11.08 21:25:09
ha van egy ilyen képed dián, és azt digittel lefotózod, és úgy rakod fel, akkor azt kell mondjam... hogy is mondjam... izé, nem egészen kompót, amit csinálsz.
2005.11.08 21:45:25
Ez a kép lesz a neverending story a képtárban már látom:-)
Pabo: a "szken" egy rakás kaki, ezt látom én is. PSben próbáltam menteni a menthetetlent. A lényeg azért így is látható. Diaszkennerem, nincs, meg szerintem nem is lesz, de igérem többet nem rakok fel igénytelenül utómunkázott képet.
2005.11.08 22:28:10
OFF
Khmm... Gyuri! A Ricsárd az a színész/rendező... Akire te gondolsz a Dévid...
ON

Gyerekek ez az egész "ki a hülye" játék egy kalap szar. whitefulu, te csináltál egy képet, ami szép, ok, hogy a szkennelése el lett baszva, de kit érdekel, akkor is szép. Az más kérdés, hogy sokunknak itt nem mond ennél többet, de ahogy már írtam, ez nem a te és nem is a képed hibája, egyszerű ízlésvilágbeli különbség. Én pl. nem különösebben rajongok a tengeri herkentyűkért, míg vannak emberek, akik élnek-halnak értük. Ez pontosan ugyanolyan, semmi több. Teljesen felesleges azon hajba kapni, hogy egy kép csak emberrel jó-e vagy sem. És igenis pakold csak fel ide a jó kis természetfotóidat, jót tesz időnként kikapcsolni két nagy mélységű és sok mondanivalójú kép között egy szép látvánnyal, amin nem feltétlenül kell filózni, csak élvezni kell :D Ígérem, hogy többet nem írok neked olyat, hogy "szép, de csak ennyi és nem több", főleg, ha ez ennyire bánt.
2005.11.09 10:26:33
fizikus: elnézést, tényleg Dévid, menstégem (á, nincs mentség, csak pontosan, szépen stb.), egyiket sem nagyon ismerem/kedvelem.
2005.11.09 18:38:07
Azért a Gandi a Ricsárdtól... alapmű. Igaz, sokáig szinte hozzáférhetetlen volt, három évente egyszer vetítette az Örökmozgó, ugyanennyiszer a Duna TV. Talán fél éve kapható nálunk DVD-n, szinkronnal.
2005.11.11 12:23:55
Az osbemutatojan harminc embert szamoltam a moziban...

Karoly
2005.11.11 12:41:25
De ez nem a filmet minősíti...
2005.11.15 11:01:48
Persze, hogy nem!

Karoly
2005.11.16 16:17:18
Jól felkavartátok a jeget? Pedig száz emberből 98 biztosan elfuserálta volna ezt a hangulatot. Akárhogy nézem ezt így kellett megcsinálni. Persze a fotó az technikai kérdés is és egy 18×24 dián biztosan szebb lehetne, de én ezt "így" is megvettem. Grat.