295  regisztrált felhasználó
6729  feltöltött kép
59029  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

Mi ez?

picture

Szegedi Emil 1

picture

Szegedi Emil 2

picture

Lehel

picture

Tévé fátyolkával

picture

Lehel Blues 2

picture

Pingvin

picture

Önarckép

picture

Mogyoró

picture

Lehel Blues

picture

Szaladgálunk

picture

Jó a kedvünk

picture

Jó a kedvünk

picture

Fizi Embert Gyûjt 8/1

picture

Fizi Embert Gyûjt 8/2

picture

Ez az a kép

picture

Nem teja

picture

Amatlé

picture

Teja és Tejus

Objektív:Gépváz:NIKON D60Film:
Érzékenység: 200 Expozíciós idõ:10/500Rekesz:f/3.8
Leírás: ...márminthogy a fölirattól balra, a világító pontokból álló izé... az is érdekelne, hogy rájöttök-e, meg az is, hogy ha láttatok már ilyet, akkor hol és mennyit. Köszönettel.
2009.02.20 13:08:59
Elektronikus maszturbator. (Csak azert, hogy Zsiga is jollakjon!)

Karoly
2009.02.20 13:14:53
Masik tippem: dizajnos ora!

Felulrol lefele:
Orak:
3 potty = 0,1,2
9 potty = 0 ... 9

Majd a percek:
6 potty: 0 .. 5 (a hatodik szerintem nincs bekotve, csak a disz hatas miatt van 6 db.
9 potty: 0 .. 9

Karoly
2009.02.20 13:15:59
Ja, a 3 pottynel sincs szerintem kihasznalva a harmadik, hanem csak disz.

Karoly
2009.02.20 14:06:03
Valóságsó, szobai rejtett kamerák képernyõje.
2009.02.20 14:25:16
Szerintem ez egy hülyeség.
Kérem a helyes megfejtõnek járó 60Mpx-es Hasselblad-szettet, az azt reklámozó nõcivel.
2009.02.20 14:36:04
Gyuri! Minek Neked a no? Ahogy en ismerlek, ha Te a kezedbe kaparintanad azt a Hassy szetet, a not eszre sem venned, akar el is szaradhatna! :)))

Karoly
2009.02.20 14:45:23
Hát ja, csak vicceltem, hihi, valóban, nõ nem jáccik egy Hassy mellett.
2009.02.20 15:17:55
Jól van, az óra a helyes megfejtés. Mivel percváltáskor újrarendezi a pöttyöket a cucc véletlenszerûen, nem marad egyetlen pixel sem megdolgozatlanul, egyébként jó az észrevétel.
Tegnap lett kész az egész és átkozottul büszke vagyok rá. (A förmvert csináltam és ez volt az elsõ projektem mikrokontrollerre. Mondjuk azóta volt már kettõ, de azok nem ilyen látványosak.)
Ha valaki szeretne ilyesmit az elõszobájába, velkám, velkám. Mondjuk ez a méret a 270db LED-del, a kétkilós trafóval meg a tíz amperekkel egy kicsit húzós, a bútorról meg az egyedi, mûvészi kivitelû üveglapocskákról nem is beszélve, de biztosan nagyon csinos volna kicsiben is... :)
Mi történt ezzel a Képtárral, hogy nem lehet szószátyárkodni? Már csak kettõszázhatvan leütésem van... Hm. Sûrûbben kéne erre járnom és követni az eseményeket.
2009.02.20 15:27:16
Lajos!
(Csak azert merek akadekoskodni, mert azt irtad, az elso mikrokontrolleres projekted volt, en meg mar kb. 13 eve birkozom a mikrokontrollerekkel.)

Szoval eloszor is gratula! Szep projekt! (Masreszt magamnak is gratula, mert kitalaltam, pedig nem is tudtam, csak okoskodtam, hogy mi lehet egy szalloda halljaban egy ilyen ize - hihi!)

Az a kerdesem, hogy gondoltal-e arra, hogy pontos legyen az ora? Gondolom, ismert, hogy tisztan mikrokontrolleres vezerlessel csak nagy-nagy uggyel-bajjal lehet pontos orat kesziteni, hisz az egyes programciklosok nem azonos hosszuak. Nem akarok a reszletekbe belemenni, hisz aki tudja, mirol van szo, az erti, mit akarok mondani, aki meg nem foglalkozott ilyennel, annak nehez lenne most 1000 leutesbol elmagyarazni.

Bocs, nem akadekoskodas volt, csak ha nem ismert a problema elotted, akkor meg talan idoben vagy, hogy korrigald a programot, ha pedig mar megoldottad, akkor egy szot sem szoltam! (Ha nem ismert a problema, keress meg maganban!)

Karol
2009.02.20 15:41:30
Ö. Krák. Ez a hardver része a dolognak, ami számomra tök kínai, de annyit láttam belõle, hogy a professzor doksijában az volt, hogy ha RTC-t akarsz, akkor ide és ide tegyél egy ilyen kvarcot, megy egy ilyen kondit. Ezek után nekem jön az interrupt fél másodpercenként, amiben szigorúan a negyedik utasítás újrahúzni az idõzítõt. Szerintem prímán mûködik, legalábbis a panel itt nyomta az asztalomon pár napig és egyetlen másodpercet sem tévedett. Mondjuk így utólag eltöprengtem rajta, hogy biztosan lehetett volna olyan csipet szerezni bele, amivel igazítani lehet a rádiójelhez, meg miután láttam beépítve azt sem tartanám hülyeségnek, ha lenne távirányítója, mert elég furcsa hátulról a szekrényben matatni, miközben valaki elölrõl nézi, hogy mit mutat az óra és üvölt, hogy állj.
Amiben inkább segítséget kérnék, az nem munkahelyi dolog, de mcu van benne: szeretnék átalakítani egy öreg Pentax spotmétert
2009.02.20 15:44:38
...hogy megfeleljen a TEJA-standardnak és arról álmodozom, hogy kap egy bluetooth adaptert és a telefonomra küldözgeti át a mért adatokat, ami aztán dobálja is kifelé a filmfajtákat meg a hívási idõket.
Itt láttam szimpatikus érzékelõket:
klikk
Kimustrált spotot még nem sikerült szereznem, a sajátomat nem szeretném szétbarmolni, mert ha nem is elég pontos, de legalábbis úgy mûködik, ahogy kell neki.
2009.02.20 15:45:13
Jé, öregem, te miket tudsz?! Durva. Asse tudom, mi az a mikrokont roller?! Amúgy k. jó. Sose jöttem volna rá, mi ez. Ja, és a cucc ez?klikk
Tehát ez a visegrádi mûintézmény? Nahát.
És hol késel te az élyi homályban kedves kollega talaj? Hol vannak a pompás képek, ilyenek? Vagy gyerekprodzsekt? Téllegmivanveled.
2009.02.20 15:54:30
Lajos!

OK, vettem, latom, ismert a problema. Valoban ez a legegyszerubb es legelegancsosabb modja, hogy az RTC-re bizzuk a piszkos munkat. Tobbfele formacioban oldhato meg a szinkronizalas, ez is egy jo megoldas, amit irtal, hogy egy adott, rogzitett helyen korrigaljuk az esetleges elterest. Grat!

A DCF-77-es ragyio ilyen celokra nem feltetlen szukseges, csak parasztvakitas, es csak a baj van vele. Veteli problemak, Pest mar eleg messze esik Frankfurttol, es ha kiesik a szinkronbol, akkor visszakerultunk az eredeti pontos-ora-problemahoz, mert amig ujra szinkronizalodik, addig kenytelen lennel egy mezitlabas mikrokontrolleres orat kezelni. Szoval boven eleg az RTC, meg az is nagysagrendekkel pontosabb, mint egy ilyen orahoz szukseges.

A taviranyito azonban valoban jo otlet, nem is draga megoldani, en is csinaltam mar par ilyet.

A spotmerovel mit szeretnel matatni? Ha nem publikus, irj maganba! Persze nem hótziher, hogy segiteni tudok, de ketten hatha kitalalunk valamit.

Karoly
2009.02.20 16:00:08
Most latom, hogy elkerultuk egymast itt az elyi homajban, hogy a nagyokat idezzem. :)))

Jezusom! Neked aztan rohadt sok idod lehet! Bluetooth, meg minden... :)))

Nem pontosan vettem, hogy milyen adatokat es hova akarsz kidobalni, de ha csak meresi adat rogziteserol volna szo, akkor egyszerubb, ha fotozas kozben nyomatod az adatokat egy EEPROM-ba, oszt otthon leszippantod.
Egyebkent nem akarom letorni a lelkesedesedet, de hazi korulmenyek kozt ilyen mertekben miniaturizalni, hogy beleferjen egy spotmerobe - haaaat, nem hiszem, hogy sikerulni fog. Vagy pedig olyan aron, amit en mar nem szannek ra.

Karoly
2009.02.20 17:48:23
Hu gyerekek ne alázzatok ennyire. Mindig tudtam, hogy az elektrotechnyikai tudásom aluról közelíti a minusz nullát, de hogy ennyire, az már fáj is.
2009.02.20 22:41:40
Figyelj, Toni! Egyreszt ez nem elektrotechnika, hanem elektronika :))), masreszt meg mi, varosi patkanyok viszont meg sem tudunk kulonboztetni egy lucfenyot egy mocsari ciprustol. :)))
Szoval mindenki a maga szemetdombjan tud kapirgalni.

Karoly
2009.02.20 22:43:27
Hasonló cuccot nézegettem már egy ideje az ebayen, kicsit izébb, de hasonlóan aranyos ötlet: ebay #260308131113
2009.02.20 22:53:13
Ahhh! Ez a kezdoknekk valo binaris ora. A haladobbak igazi binaris oraval nyomulnak. Most mar keso van, nem allok neki fotot keresni rola, de az igazi binaris ora az nem ilyen tré! :)))
En a szamitastechnika hoskoraban szivtam magamba az elso biteket, lyukszalag, lyukkartya, stb, es bizony sokszor kellett oktalis LED-allasokbol diagnosztikazni. Ennek a mai napig tarto kovetkezmenye, hogy rapillantassal olvasom a binaris (es ebbol adodoan az oktalis es hexas) kijelzoket, bar ma mar szinte sehol nem hasznalatosak, csak neha egy-egy diagnosztikai cuccban.
A masik aranyos dolog a LED-es ingaora, amely ahogy ide-oda inog, a LED-ek a megfelelo modon felvillantva kirajzoljak az idot a levegobe. Ez a kezdo mikrokontroller programozok kedvenc iskola munkaja szokott lenni, es nagyon hatasos a csalad, baratok elott. (En sosem vettem a faradsagot, hogy nekiugorjak, mert eleg barkacsolassal is jar, ha az ember szepre akarja elkesziteni, nem csak mikrokontrolleres fejlesztessel.)

Karoly
2009.02.21 02:01:49
Robi, nekem ilyen van napi hasznalatban:
klikk
Persze Karolynak igaza van, tul egyszeru leolvasni, de a kollegak igy is komplett hulyenek neznek. Hiaba mondom nekik, hogy ha 32 elott mind vilagit akkor nem kell osszeadni, mert az 31, vagy ha csak a 2-es nem eg akkor 30 stb... :)
2009.02.21 07:14:53
Csatlakozom Milanhoz. A cegnel a fiatal titan kollegak kenik vagjak az objektumokat, osztalyokat, a legtrendibb programozasi technologiakat, de megall a tudomanyuk, ha raneznek egy binaris szamra. Eloszor nem is akartam elhinni, mostanra mar megszoktam.

Ez hasonlo ahhoz, mint ahogy engem is mindenki komplett hulyenek nez, mert vi-t hasznalok (pontosabban vim-et). A fijjuk mindenfele hiperszuper IDE feluletekkel szorakoznak, aztan ha arra kerul a sor, hogy ki kene cserelni egy szovegfajlban valami bonyolultabb dolgot, akkor mindig a padlon keresik az allukat, ha megmutatom nekik a vi "erejet". (Igaz, a vi-t meg kell tanulni. De csak egyszer!)

Karoly
2009.02.21 15:46:54
Nahát cségyé, hogy te milyen szemfüles vagy... halál vicces. Esküszöm, sose láttam a a képet azelõtt.
klikk

Mit akarok mondani, sok hozzászólnivalóm lett volna, de Milán órája után már kár is lenne bármit mondani. Károly megnyugtatására: egyszer még az osztályokon is fognak röhögni. Illetve ha minden jól megy, húsz éven belül az egész számítástechnika múzeumba kerül majd és csak néhány töketlen fog algoritmusokkal szerencsétlenkedni mindenféle wörksopokon.

Még ajánlom figyelmetekbe az alábbi gyöngyszemet:
klikk
2009.02.21 20:56:03
A ledes ingaórához hasonló cuccot láttam bicikli szelepsapka kivitelben. Ahogy forog a kerék, kiír körbe egy szöveget. Mondjuk álló helyzetben elég tré a 10-15 centi hosszú szelepsapka, de mûködés közben sötétben tuti a cucc.
Károly: szerintem szövegszerkesztõben az Ultraedit a király, azzal is mindent meg lehet csinálni (a reguláris kifejezésekkel ugyanúgy mindenféle bonyolult dolgokra képes, nem beszélve az oszlopos üzemmódjáról, bár az szerintem a vi-ben is van), és nem kell a karakteres felülettel szórakozni... ;-) Viccet félretéve: az iskolában mi is tanultuk a vi-t, de már akkor is a jot (vagy hogy is hívták ?) tetszett jobban.
Aranyosak ezek a digitális órák, viccnek jópofák, de azért egy szép hagyományos karóra az igazi. Maradok a Smiths Imperialnál inkább... :-)
2009.02.21 21:03:43
> szerintem szövegszerkesztõben az Ultraedit a király, azzal is mindent meg lehet csinálni

Szokták mondani... :)))

Es hogy viszed at az Ultraedit-et pölö Linuxra? :)))

Karoly

Karoly
2009.02.21 21:10:03
talaj: most ezzel a sima kérdésemmel szíven döftelek, vagy mi a sz.? Vagy van valami külön bajod? Nem nagyon értem a besérülést.
2009.02.23 00:16:44
Az angyalföldi önkormányzat homlokzatán hosszú évekg volt egy ilyesmi óra, jó nagy színes lapokból. Aztán lett helyette egy sima mutatós... :)

Amúgy jó kis játék, szó se róla, de a pad alatti titkosírásoknak is annyi a gimi után.